Welke voordelen heeft een anti-schrokbak voor je hond

Heeft jouw hond vaak last van zijn buik na het eten? Krijgt hij de hik of begint hij de kokhalzen? Dan is een anti-schrokbak voor jouw hond een goede oplossing. Door een anti-schrokbak kan jouw hond de brokjes lastiger uit de bak halen, waardoor hij langzamer eet. Zo eet hij minder lucht en krijgt hij minder last van zijn buik.

Hoe ziet een anti-schrokbak eruit?

Een anti-schrokbak is een voerbak met kleine obstakels erin. Hierdoor wordt de bak in kleine delen opgesplitst. Door de obstakels kan je hond minder snel de brokken oppakken. Waar hij in een gewone voerbak in één hap tientallen brokken kan pakken, eet hij in een anti-schrokbak maar een paar brokjes tegelijk. Daarom eet hij minder snel. Je hond kan wel gewend raken aan de obstakels en daardoor toch wat sneller gaat eten. Nooit zo snel als met een gewone voerbak, maar toch te snel. Om dat te voorkomen zijn bij PetGifts anti-schrokbakken in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Door de bak regelmatig te wisselen blijft het een uitdaging om de brokjes op te pakken en zal je hond niet te snel eten.

Wat zijn de voordelen van een anti-schrokbak?

Door een anti-schrokbak zal je hond minder schrokken tijdens het eten, vandaar de naam. Door te schrokken kan je hond na de maaltijden kokhalzen of zelfs voer opgeven. De anti-schrokbak voorkomt dat. Daarnaast zorgt het ervoor dat de maaltijd minder zwaar op de maag ligt en dat je hond minder lucht mee-eet. Daardoor wordt hij minder winderig en dat is voor jouw als baasje erg prettig. Daarnaast kauwt je hond beter op zijn voer. Door het kauwen wordt het voer vermengd met speeksel en kan hij zijn voer beter opnemen. Ook is het beter voor zijn tanden. Tot slot maakt een anti-schrokbak het eten leuker, zeker als je veel afwisselt tussen verschillende bakken. Je hond moet zijn hersens gebruiken om het voer uit de anti-schrokbak te halen en is daarom meer voldaan na zijn maaltijd.

De juiste anti-schrokbak kiezen

Kijk bij het kopen van een anti-schrokbak goed naar jouw hond om de juiste bak te kiezen. Een hond met een spitse snuit kan namelijk makkelijker brokjes uit kleine openingen pakken dan een hond met een brede snuit. Voor een hond met een brede snuit kies je dus een voerbak met grotere openingen. Ook de maat van de brokken is belangrijk bij het kiezen van een voerbak. De brokjes moeten wel tussen de openingen kunnen vallen en moeten niet vast komen te zitten. Je wil je hond tenslotte een uitdagende maaltijd geven en geen frustrerende maaltijd.