Hoe kom je aan een betaalbare woning?

In de meeste gevallen is het voornamelijk geluk hebben, betaalbare woning zijn momenteel schaars en een groot aantal Nederlanders zijn op zoek naar een eigen huis. Er is echter wel een voordeel in 2023 ten opzichte van 2022. De grens voor het verkrijgen van huurtoeslag is verhoogd. In 2022 bedroeg deze nog ongeveer € 750,-, deze is inmiddels verhoogd naar € 808,-

Het huren van een woning

Het is dus in 2023 gemakkelijker geworden om een betaalbare woning te huren. Probeer hier gebruik van te maken en schrijf je snel in op verschillende platformen. Op deze manier heb je de meeste kans om uitgekozen te worden voor het huren van een nieuwe woning. Er zijn steeds meer mensen in Nederland op zoek naar een betaalbare woning, dit komt voornamelijk omdat alle andere kosten zijn gestegen. In veel gevallen kunnen het een hoop Nederlanders niet betalen om nog eens een riant bedrag te betalen voor huur.

Het aanschaffen van een kluswoning

Wanneer je een kluswoning koopt, ben je hoogstwaarschijnlijk van plan deze te verbouwen. Ga in dat geval tijdig een container huren, zo voorkom je tegenslagen op de dagen dat je druk bezig bent met de verbouwing. Het is overigens goedkoper om een container te huren dan al het bouwafval zelf te scheiden en af te voeren. Op deze manier ben je niet alleen milieubewust bezig, ook ben je verstandig bezig met het bouwbudget. Daarnaast zorg je op deze manier voor een efficiënter gebruik van je budget, zo hou je meer over voor de rest van je verbouwing.

Maak gebruik van je eigen netwerk

Wanneer het via ‘reguliere’ kanalen niet lukt om aan een betaalbare woning te komen is er altijd nog de mogelijkheid om hier via vrienden, collega’s of familie. Bekijk of er een mogelijkheid is om jezelf in te schrijven op hun adres en daar tijdelijk te verblijven. Mocht niet iedereen direct geïnteresseerd zijn, probeer ze dan met een ‘vergoeding’ te overtuigen. Zo levert het voor iedereen iets op, jij hebt namelijk een verblijfplaats en zij hebben maandelijks extra inkomen.